Follow on Facebook

header ads

FPSC Inspector Investigation BS-16


1. Lizard have ___________ heart chambered.
Ans: 3

2. Sir Lankan President who came to Pakistan on 23 rd march 2018.

3. The car is sale in Rs. 550,000 which is 20% of its original price. what is original price of car.

4. a:b is 2:3 of 150, what is the value of a?

5. In 1980 judy is three time older than adam's, in 1984 she is two time older than adam's. in 1990 what is the age of adam?

6. President of Nepal is_________?

7. Air Cheif of PAF is___________?

8. A Memoir: 'In the Line of Fire' is a book that was written by___________?
Ans: Pervez Musharraf

9. FATF president is from which country_______?
Ans: China.

10. Seats Reserve for non-Muslims in senate of pakistan____?
Ans: one Seat.

11. Pakistan became ___________country in the world having nuclear Power.
Ans:  seventh 

12. She has lost her interest.
Convert above sentence into passive voice.

13. Deputy Chairman senate________?
Ans: Saleem Mandiwala.

14. Fastest Delievery of 100.93 in 2003 world cup is?
Ans: Shoaib Akhtar

15. Who provided high performance missle tracking system?
Ans: China

16. Swat joined pakistan in____?
Ans: 1969

17.Al-Maida means____?
Ans: Food table

18. First Secretary of Muslim League is ___________?
Ans: Waqar-ul-Mulk/ Mustaq Hussain

19. Reh-Najat operation start in__________?
Ans: South Wazaristan in  6-10-2009

20. Who support pakistan before independence?
a. Iran                  b. Sudia Arabia            c. Indonesia                      d. Noneofthese

21. Hapititus is _____________?
Ans: Viral Infection

22. Alloy of Aluminum are______________?

Alloy of Carbon are______________?

23. Longest Motorway is _________?
a. M2                             b. M5                                           c. M8(Answer)

24. Lahore Islamabad Motorway is ___________?
Ans: M2 -375Km

25. Kind of Wahi____________?
Ans: 2

26. Dirarchy act in _________?
ans: 1919

27. Nasa Program that reach Moon___________?
Ans: Apollo Program

28. Balkasar Dam__________?
Ans: Chakwal Disstt





Post a Comment

0 Comments